Kan ik renoveren als huurder?

Als je een woning huurt, kan je niet zomaar zelf investeringen doen om jouw huurwoning te renoveren en energiezuinig te maken.

Er zijn wel veel kleine maatregelen die je als huurder kan nemen om je energieverbruik, en dus ook factuur, naar beneden te halen.

Klop aan bij je verhuurder

Bespreek met je verhuurder hoe je huurwoning energiezuiniger kan worden gemaakt, bijvoorbeeld met een nieuwe CV-ketel of door kleinere zaken zoals het dichten van kiertjes bij ramen. De eigenaar is verantwoordelijk voor grote energiebesparende aanpassingen aan je huurwoning.

Er bestaan ook heel wat premies voor verhuurders die willen investeren in het verbeteren van de woningen die ze verhuren. Dat kan de eigenaar overtuigen om bepaalde energiezuinige ingrepen uit te voeren.

Vind je het moeilijk om je verhuurder hierover aan te spreken? Dan kan je terecht bij de dienst Wonen voor ondersteuning.

Verplichtingen voor huurwoningen

Bepaalde duurzame maatregelen zijn verplicht in huurwoningen. Zo is dubbelglas al verplicht en is de aanwezigheid van dakisolatie in huurwoningen ook verplicht vanaf 1 januari 2023! Spreek je verhuurder aan als dit nog niet in orde zou zijn.

Dienst Wonen

Delaerestraat 41
8800 Roeselare

wonen@roeselare.be
051 26 22 60